Laatste Nieuws

Bud Brocken, Theo van Gerwen & Friends

willen lid worden van 

Le Club des Cinglés de Mont Ventoux 

Wij zijn tijdens een bijeenkomst in contact gekomen met stichting Alegria en waren onmiddellijk gecharmeerd van hun doelstellingen. Samen met Alegria hebben we gekeken hoe wij ons steentje bij kunnen dragen voor dit mooie initiatief. Al snel kwamen we op het idee om een uitdaging te koppelen aan het inzamelen van geld. De Mont Ventoux leek ons de ideale plek om dit te doen. ‘De kale berg’ is een uitdaging zeker als je deze van drie zijdes wilt bedwingen in een dag. Jonge kinderen in de favela’s worden elke dag geconfronteerd met een uitdaging, waarom wij dan niet eenmaal per jaar. 

De uitdaging is de beklimming, maar zeker ook om publiciteit en financiële middelen te genereren voor dit project in de sloppenwijken van Rio de Janeiro waarvan hieronder meer informatie.

Wij rekenen op jullie steun! 

Bud en Theo. 

Stichting Alegria

De mensen in een favela leven tussen drugsbendes en politie. Dat betekent voor hen dat niemand te vertrouwen is en het gevaar van alle kanten kan komen. Beiden groepen zijn gewapend en jij hebt niets. Dus is het oppassen geblazen elke dag kan de politie met geweld de wijk binnenvallen, kan er een andere bende verhaal komen halen of loopt een bendelid onder invloed zich af te reageren op alles en iedereen.

Stichting Alegria denkt dat onderwijs de beste manier is om uit deze ellende te komen. Alleen je zult eerst het vertrouwen moeten winnen van de kinderen. Daarom mogen kinderen meedoen met de voetbaltrainingen. Waardoor ze discipline leren, maar ook zelfvertrouwen krijgen en leren om hun eigen keuzes te maken. Als ze zover zijn kunnen ze naar een betere school. Daarom zijn we blij met de hulp van Mont Ventoux Wielrenners Team, zij zorgen met deze uitdaging dat er meer geld binnenkomt en wij meer kinderen een betere toekomst kunnen aanbieden. Meer informatie kunt u vinden op www.stichtingalegria.com

MONT D'ALEGRIA

wordt o.a. gesponsord door:

1/4

© 2019 Mont d'Alegria Made by Martin Swinkels